Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
AutoNews

Що, крім спиртного, може показати позитивне значення на алкотестері поліцейського

«Алкостертер» поліцейського при стандартній перевірці «дихання» показує вміст алкоголю в крові. При цьому водій і грама в рот не брав. Що могло стати причиною такого збігу обставин? Не поспішайте звинувачувати поліцейських у використанні «зарядженого» приладу. Можливо, причиною того, що відбувається став недавній сніданок або обід.

Що може стати причиною «сп’яніння»

М’ятна цукерка або жуйка цілком можуть стати причиною позитивного результату на алкотестері і зарахування законослухняного водія до п’яних. Причиною помилки приладу може стати і ополіскувач для рота. Пам’ятайте про те, що ефект від м’ятних засобів зберігається до 20-30 хвилин. В цей час за кермо краще не сідати. До речі, засоби для лікування хворого горла — також можуть зробити водія п’яним для обладнання поліції. Тому не зайвим буде вивчити склад того, що вживаєте. Особливо, перед поїздкою.

З букви закону

Сьогодні в Україні діє обмеження на кількість алкоголю в літрі повітря, що видихається. Даний параметр становить 0.2 проміле. Однак, все це зовсім не означає, що поліцейські при отриманні позитивного результату не мають права відправити водія на медичний огляд. У разі, якщо водій дійсно не вживав спиртного, все, що відбувається стане для нього неприємною втратою часу. Прекрасний привід для того, щоб задуматися.

Мазазин автозапчастин AvtoBot м.Ніжин

Що мені робити, як мені бути

Якщо точно знаєте, що не пили, але в ситуацію з алкотестером все-таки потрапили, слід знати ще кілька речей. По-перше, водій має право попросити перевірити його ще раз через 15-20 хвилин. По-друге, після отримання позитивного результату, поліцейський повинен скласти протокол про відсторонення водія від керування транспортним засобом. Подальша перевірка проводиться за участю двох понятих або з використанням відеозйомки.

Окремо слід підкреслити. Не хвилюйтеся, якщо потрапили таку ситуацію. Навіть не намагайтеся запропонувати інспектору «вирішити все на місці». Якщо впевнені у своїй невинності, то найстрашніше, що вас чекає – втрата часу і невеликої кількості крові для експертизи. Неприємно, але не так вже й страшно.

 

Джерело: Dexpens