Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
AutoNews

Ситуації, коли будь-який водій втрачає контроль над авто

Досвід разом із посвідченням водія ви не отримаєте. Він прийде з часом та з пережитими обставинами, після чого ви будете значно впевненіше керувати автівкою.

Проте, є й позаштатні ситуації на дорозі, коли контроль над авто може втратити водій, який за кермо сів одразу ж після повноліття.

Розглянемо детальніше, що становить найбільшу небезпеку для автомобіліста, коли зникають всі водійські навички.

Ефект аквапланування

Ви точно про це чули.

Такий ефект виникає, коли авто рухається на великій швидкості мокрою дорогою, через що шини наче підіймаються над асфальтом. Зрозуміло, що в такий «невагомий» момент водій втрачає керування машиною і вона рухається за власною побудованою траєкторією.

Мазазин автозапчастин AvtoBot м.Ніжин
Аквапланирование автомобиля, что это такоке, за счет чего достигается эффект, в чем опасность

Щоб не виникало ефекту аквапланування, не перевищуйте швидкість понад 90 км/год в мокру погоду.

Заледенілі маршрути

В нас зиму довго кликати не треба – вона завжди вчасно разом із морозами та ожеледицями. Дороги тоді перетворюються на маршрути випробувань, де неуважний або квапливий водій може швидко пошкодувати про свої дії. Особливо, якщо не встигли перевзути автомобіль на зимові шини, небезпека подвоюється.

Яким би вправним водієм ви не були, але проти підступності заледенілої дороги у вас шансів немає. Краще почекати до обіду, щоб лід розтопився або якщо вже їхати, то з максимальною уважністю та мінімальною швидкістю.

Ями

Влетел в яму и повредил колесо. Как и у кого получить деньги на ремонт? :: Autonews

Теоретично, ви можете побачити яму на дорозі, якщо вона великих розмірів або бачите, що автомобілі перед вами щось об’їжджають. А якщо ви першопроходець або яма залита водою і видумаєте, що то звичайна дрібна калюжа? А ще враховуючи, що більшість водіїв мають грішок розганятись неабияк на дорогах, де майже немає машин і відчувають волю.

Коли ви налетите на яму, у вас не буде часу на аналіз і спроби зманеврувати: все, що отримаєте – це потужний удар в підвіску.

Раптова перешкода

Вміння реагувати на несподіванку – ось що відрізняє новачка від професіонала. Наприклад, ви проїжджаєте десь за межами міста і на дорогу раптово вибігає лисиця чи інша тварина… Навіть водій зі стажем не завжди оперативно реагує на раптові перешкоди, що вже казати про новачків, котрі тільки почали звикати до автомобіля?

На аналіз ситуації йде занадто багато часу, і в результаті чого водій так і не встигає нічого вдіяти. Начебто й помітив перешкоду, але поки продумував шляхи вирішення – зіткнення трапилось.

Джерело: Dexpens